Γιώργος Σταυρόπουλος, υπουργοΣ Επικρατείας

Προσωπικός φίλος του Λουκά Παπαδήμου

ΤΑ ΝΕΑ: Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011
Τον πρόεδρο του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπουλο επέλεξε ο νέος Πρωθυπουργός για τη θέση του υπουργού Επικρατείας. Ο Γιώργος Σταυρόπουλος είναι η μία από τις δύο προσωπικές επιλογές του Λουκά Παπαδήμου για τη στελέχωση της κυβέρνησής του (η άλλη είναι ο Τάσος Γιαννίτσης).
Ο ανώτατος δικαστικός παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο για να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής του νομικού τμήματος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με αρμοδιότητα την επιμέλεια των νομοσχεδίων. Ο νέος υπουργός Επικρατείας μπήκε το 1971 στο δικαστικό σώμα, ενώ προήχθη στον βαθμό του αντιπροέδρου τον Ιούνιο του 1999. Εξαιτίας του ορίου ηλικίας (67 έτη) θα αποχωρούσε σε δύο χρόνια, όμως προτίμησε να αποχωρήσει νωρίτερα, όταν του έγινε η πρόταση να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις σχέσεις κράτους – διοίκησης, ενώ τη δεκαετία του ’80 ανέπτυξε και συνδικαλιστική δράση ως νεαρός σύμβουλος της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
Ο Γιώργος Σταυρόπουλος συνδέεται με προσωπική φιλία με τον νέο Πρωθυπουργό και ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ειναι 64 ετών, έχει έναν γιο και είναι γαλλοτραφής.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s