ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ «Να μεταφερθούν όλες οι σχολές των ΑΕΙ εκτός του κέντρου»

Τη μεταφορά όλων των πανεπιστημιακών σχολών εκτός του κέντρου σε ένα πανεπιστημιακό κάμπους, όπως στο εξωτερικό, προτείνει ο κ. Μανώλης Μαυρομμάτης υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας με τη ΝΔ. Προτείνει ακόμα τη δημιουργία ενός διοικητικού κέντρου εκτός πόλης, δηλαδή να υπάρξει μεταφορά των υπουργείων που δρουν στο κέντρο, στην περιφέρεια και δηλώνει ότι αγαπά την Αθήνα γιατί είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου.

– Κατεβαίνετε υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να αλλάξει η Αθήνα;

«Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν κάποιοι ή με τις γκρίνιες που συνεχώς ακούγονται από διάφορους για την εικόνα της πόλης μας, για μένα η Αθήνα είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου. Την αγαπώ και βρίσκω χιλιάδες υπέροχες γωνιές και στιγμές της. Εχει όλα τα συν και όλα τα πλην των μεγαλουπόλεων ανά την Ευρώπη. Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερο πράσινο, που σημαίνει δενδροφύτευση όπου μπορεί αυτό να γίνει, ενώ όπου υπάρχουν πάρκα, ανάδειξη και προστασία αυτών. Εχει ανάγκη περισσότερης καθαριότητας, ιδιαίτερα στις γειτονιές πλησίον της Ομόνοιας ή της 3ης Σεπτεμβρίου και της Πατησίων, και πιο πολλών χώρων στάθμευσης. Το σημαντικότερο για μένα όμως, πέρα από τα έργα τα οποία ευτυχώς γίνονται, είναι η αλλαγή νοοτροπίας μας σε σχέση με την Αθήνα. Δεν την αγαπάμε, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Οταν ζεις χρόνια και μεγαλώνεις τα παιδιά σου σε μια πόλη, οφείλεις να την αγαπάς, γιατί μόνο έτσι θα νοιαστείς γι΄ αυτήν και για το μέλλον της».

– Στο ζήτημα των μεταναστών που κατακλύζουν το κέντροπώς τοποθετείστε;

«Είμαι υπέρ των οργανωμένων και ασφαλών πόλεων. Η Αθήνα είναι ασφαλής ακόμη και στις γειτονιές όπου ζουν μετανάστες, αλλά δεν είναι οργανωμένη πόλη. Το θέμα της μετανάστευσης, και ιδιαίτερα της λαθρομετανάστευσης, σηκώνει πολλή κουβέντα. Θα σας πω μόνο τούτο: Δεν μου αρέσουν ούτε οι εικόνες των γκέτο μέσα στην πόλη μου ούτε όμως και αυτές της ασυδοσίας και της μιζέριας που παρατηρούνται πέριξ της οδού Αθηνάς και πιο κάτω. Με κάποιον τρόπο πρέπει να μπει μια τάξη, για να μπορούν και οι ξένοι να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά και οι παλαιοί Αθηναίοι να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο κέντρο. Η ΝΔ έχει σχετικό πρόγραμμα και Θεού θέλοντος θα εφαρμοστεί στην επόμενη τετραετία».

– Υπάρχουν πράγματα που θα αλλάζατε, αν μπορούσατε, στην πόλη;

«Θα ήθελα να μεταφερθούν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές (Νομική, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο) εκτός του κέντρου, σε ένα πανεπιστημιακό κάμπους, όπως στο εξωτερικό, για να ανακουφιστεί λίγο η κίνηση και να μην υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών από διαδηλώσεις. Επίσης θα ήμουν υπέρμαχος ενός νέου διοικητικού κέντρου εκτός πόλης, δηλαδή να γίνει μεταφορά των υπουργείων που δρουν στο κέντρο, στην περιφέρεια, καθώς επίσης θα στήριζα μια ακόμη μεγαλύτερη διακλάδωση και επέκταση του μετρό, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι κεντρικοί δρόμοι. Σας υπενθυμίζω όμως και πάλι πως η Αθήνα χρειάζεται συμμάχους τους πολίτες της και τίποτε άλλο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s