Γιάννης Μανιάτης: «Δέσμευση για ύδρευση στην Αργολίδα»

  • Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ

Ο μετασχηματισμός της Αργολίδας στο μεγαλύτερο Ανοιχτό Πολιτιστικό – Αρχαιολογικό Πάρκο του κόσμου και η προώθηση ενός πρότυπου μοντέλου πράσινης ανάπτυξης αποτελούν, για τον Γιάννη Μανιάτη, τη σημαντικότερη αναπτυξιακή πρόκληση για τον νομό.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, πανεπιστημιακός, τοπογράφος μηχανικός, που έχει γράψει και βιβλίο για την πράσινη ανάπτυξη, επισημαίνει εξάλλου την ανάγκη άρδευσης της Αργολίδας από τα νερά του Αναβάλου και θυμίζει παλιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι η κυβέρνησή του θα επιλύσει οριστικά το θέμα, μαζί με το πρόβλημα ύδρευσης.

  • Σφράγισε το αποτέλεσμα ή φοβάστε πιθανή αναστροφή του κλίματος, όπως η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι συμβαίνει;

«Παρά το γεγονός ότι πάντα η κάλπη είναι “γκαστρωμένη”, πιστεύω ότι οι τελευταίες εξαγγελίες Παπανδρέου, τόσο για τα μέτρα των πρώτων 100 ημερών όσο και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και στελέχωσης των υψηλών θέσεων του κρατικού μηχανισμού, έπεισαν και τον τελευταίο καλοπροαίρετο επιφυλακτικό πολίτη ότι είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε στη χώρα τη σελίδα της αξιοπρέπειας».

  • Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής σας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα;

«Η άρδευση ολόκληρης της Αργολίδας από τα νερά του Αναβάλου. Τον περσινό Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Α. Παπανδρέου, με προσωπική του δήλωση, δεσμεύτηκε ότι η αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα επιλύσει οριστικά το θέμα, μαζί με το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι του νομού. Η σημαντικότερη, πάντως, αναπτυξιακή πρόκληση για την Αργολίδα είναι ο μετασχηματισμός της στο μεγαλύτερο Ανοιχτό Πολιτιστικό – Αρχαιολογικό Πάρκο του κόσμου και ταυτόχρονα, μέσα από την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η προώθηση ενός πρότυπου μοντέλου πράσινης ανάπτυξης».

  • Εχετε γράψει και βιβλίο για την πράσινη ανάπτυξη. Μήπως, εκτός από οικολογική προσέγγιση για την ανάπτυξη, η πράσινη ανάπτυξη έγινε και μόδα; Ολοι πλέον μιλούν γι’ αυτή. Ακόμα και ο κ. Γ. Σουφλιάς.

«Προφανώς, με την τελευταία φράση σας, ενσυνείδητα κάνετε μαύρο χιούμορ. Ασφαλώς, για κάποιους είναι πια μόδα. Για μας, όμως, είναι ένας άλλος κόσμος. Είναι μια οριζόντια στρατηγική επιλογή που διαπερνά όλες τις αναπτυξιακές αποφάσεις όλων των υπουργείων».

  • Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ, Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s