Αντώνης Σαμαράς: «Συσπειρώνεται η βάση της Ν.Δ.»

  • ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Η κρίση στην οικονομία -και όχι τα σκάνδαλα- είναι αυτή που επηρέασε το κλίμα εις βάρος της Ν.Δ. και του Κ. Καραμανλή, πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς και επιμένει ότι ο Κ. Καραμανλής «παραμένει το «ατού» της παράταξης».

Μάλιστα προσθέτει ο υποψήφιος της Ν.Δ. στη Μεσσηνία: «Η βάση του κόμματος έχει διαμηνύσει στον Καραμανλή ότι τον θέλει στην αρχηγία ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

  • Ασχημα ακούγονται τα μαντάτα για τη Ν.Δ. σήμερα. Τι έφταιξε;

«Η βάση της Νέας Δημοκρατίας συσπειρώνεται μέρα με τη μέρα. Φροντίζει γι’ αυτό το… ΠΑΣΟΚ! Συνεπώς μη βιάζεστε…».

  • Τα σκάνδαλα ή η οικονομία επηρέασαν περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος ακόμα και του Κ. Καραμανλή, που εμφανιζόταν ως «το καλό χαρτί» της Ν.Δ.;

«Κυρίως η κρίση και οι επιπτώσεις της στην οικονομία. Οσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή, παραμένει το “ατού” της παράταξης».

  • Ο Κ. Καραμανλής έκανε λάθη και ποια;

«Τα αναγνώρισε δημόσια. Ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δημόσια αναγνωρίσει οποιοδήποτε λάθος του. Η αυτοκριτική Καραμανλή είναι εγγύηση ότι τέτοια λάθη δεν θα επαναληφθούν. Ενώ, αντίθετα, η αδυναμία αυτοκριτικής από το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι είναι έτοιμο να ξανακάνει τα ίδια…».

  • Ζητάτε από τους πολίτες να σας εμπιστευτούν την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όταν επί των ημερών σας η Ε.Ε. έθεσε για δεύτερη φορά τη χώρα σε επιτήρηση εξαιτίας της αδυναμίας σας να πετύχετε τον στόχο που οι ίδιοι είχατε βάλει για το δημοσιονομικό έλλειμμα- και μάλιστα πριν από τη διεθνή κρίση.

«Δεν μας έπληξε μόνο η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση. Προηγουμένως είχαμε και τον πενταπλασιασμό των τιμών πετρελαίου μέσα σε τρία χρόνια! Κι αυτό διεύρυνε τα ελλείμματα όλων των χωρών… Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα έχει σήμερα λιγότερη ανεργία απ’ ό,τι παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ το 2004, όταν δεν υπήρχε καμία κρίση. Κι έχουμε μικρότερο έλλειμμα σήμερα απ’ ό,τι παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ το 2004, όταν δεν υπήρχε κρίση. Κι έχουμε σήμερα, μέσα στην κρίση, χαμηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, απ’ ό,τι παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ το 2004, όταν δεν υπήρχε κρίση. Αρα οι ψηφοφόροι ξέρουν ποιους πρέπει να εμπιστευθούν στις δύσκολες ώρες…».

  • Τι σας απαντούν οι ψηφοφόροι σας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, όταν τους λέτε να υπομείνουν άλλη μια διετία λιτότητας, την ίδια στιγμή που τα μεγάλα εισοδήματα δεν θίγονται;

«Μήπως τα λέτε λίγο… ανάποδα; Εμείς “παγώνουμε” τις αποδοχές των υψηλότερων μισθωτών εισοδημάτων, για να δώσουμε αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες του πληθωρισμού στους μικρούς και μεσαίους μισθούς. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται “κάλυψη του πληθωρισμού” που είναι μόλις 0,8%. Δηλαδή υπόσχεται 1% σε όλους. Αρα θα δώσει “ψίχουλα” στους χαμηλόμισθους, για να πάρουν κάτι και οι υψηλόμισθοι».

  • Είστε σίγουρος ότι την επομένη των εκλογών δεν θα υπάρξει κρίση στο κόμμα σας και αίτημα για αλλαγή ηγεσίας;

«Εμείς αγωνιζόμαστε μόνο για τη νίκη. Αλλά πέρα απ’ αυτό, η βάση του κόμματος έχει διαμηνύσει στον Καραμανλή ότι τον θέλει στην αρχηγία ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ξέρετε εσείς κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό που να διαθέτει τέτοιο πλεονέκτημα;».

  • Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ, Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s