ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ «Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που θα αναλάβουμε»

«Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης την οποία θα αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ» επισημαίνει ο κ. Χρ. Παπουτσής, υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. «Οι πολίτες συναισθάνονται την κρισιμότητα των εκλογών και στρέφονται στο ΠαΣοΚ» παρατηρεί, προσθέτει όμως ότι οι κάλπες κλείνουν την Κυριακή το βράδυ και ως τότε η μάχη συνεχίζεται.

– Το χρέος και το έλλειμμα δείχνουν να εκτοξεύονται και ακόμη δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας. Εσείς θεωρείτε ότι το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ θα εφαρμοστεί όπως έχει εξαγγελθεί ή θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα;

«Είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές επιλογές του ΠαΣοΚ και η κατεύθυνση της πολιτικής μας στον τομέα της οικονομίας. Εμείς γνωρίζουμε το μέγεθος των προβλημάτων: τα χρέη του κράτους σε προμηθευτές του Δημοσίου, τις επιστροφές από τον ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, τα άδηλα χρέη των νοσοκομείων. Οπως γνωρίζουμε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της επανίδρυσης του κομματικού κράτους και τις διαχειριστικές ανεπάρκειες της ΝΔ. Και έτσι το ακριβές μέγεθος του ελλείμματος είναι προφανώς μεγαλύτερο. Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης την οποία θα αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Κανένας δημοσιονομικός σχεδιασμός δεν μπορεί όμως να πετύχει χωρίς την άμεση παρέμβαση για την υποστήριξη της αγοράς να σταθεί στα πόδια της, να διασφαλιστούν η ρευστότητα και η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Ετσι ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να πυροδοτείται η αναπτυξιακή διαδικασία. Και να θέσουμε τις στέρεες βάσεις για την πράσινη ανάπτυξη και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

– Κάθε μέρα αποκαλύπτεται σωρεία προεκλογικών προσλήψεων. Το ΠαΣοΚ τι σκοπεύει να κάνει με αυτούς τους υπεράριθμους υπαλλήλους;

«Η Νέα Δημοκρατία μέχρι και σήμερα δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το κράτος για την προεκλογική της εκστρατεία με εμπόριο ελπίδας προς τους νέους. Δεν πρόκειται να βάλουμε στο στόχαστρο τους νέους ανθρώπους που έπεσαν θύματα στο εμπόριο ελπίδας που έκανε η ΝΔ. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τις παράνομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Και όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών θα προχωρήσουμε σε μια ορθολογική κάλυψη των οργανικών θέσεων και σε οριστικό τερματισμό των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης στο Δημόσιο».

– Ενα από τα μεγάλα προβλήματα του κέντρου της Αθήναςείναι ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών, η παρουσία των οποίων προκαλεί κοινωνικές εντάσεις. Το ΠαΣοΚ πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα;

«Με αποφασιστικότητα για νοικοκύρεμα, για την ασφάλεια των πολιτών, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Δεν θέλω να δω στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα γκέτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εμείς επιμένουμε ότι χρειάζεται μια συγκροτημένη πολιτική, η οποία από τη μία πλευρά να εγγυάται τη συνοχή της κοινωνίας και από την άλλη να αξιοποιεί τις υγιείς δυνάμεις των νόμιμων μεταναστών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου».

– Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού… Ποια είναι η σημασία αυτού του έργου για την Αθήνα;

«Στο ΠαΣοΚ υποστηρίξαμε από την αρχή την επιλογή της διπλής ανάπλασης των περιοχών του Βοτανικού και της λεωφόρου Αλεξάνδρας σε συνδυασμό με το Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίξαμε καθαρά, χωρίς περιστροφές, την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Σε αυτή τη βάση υποστηρίξαμε το νομικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Και επιμένουμε στην απρόσκοπτη υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού της διπλής οικιστικής παρέμβασης της Αθήνας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, του περιβάλλοντος, του πρασίνου, της αύξησης των ελεύθερων χώρων, της ανάπτυξης των περιοχών με νέες επενδύσεις και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας με νέες θέσεις εργασίας. Δεν επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών, της πολιτείας, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού, των επενδυτών στην περιοχή, έτσι ώστε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να επικρατήσει το κοινό συμφέρον με σεβασμό στο πράσινο και στο περιβάλλον».

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s