ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΛΙΑΠΗΣ «Η κυβέρνηση πήρε το μάθημά της και δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη»

Να κλείσουν τα μάτια τους και τα αφτιά τους στα ωραία λόγια και στις ψεύτικες υποσχέσεις καλεί τους νέους ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ευρυτανία κ. Σερ. Λιάπης. Ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής του ΙΚΑ υπογραμμίζει πως η ΝΔ μπορεί ακόμη να προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της και να τους πείσει για το πρόγραμμά της.

– Τι έχει να πει ένας νέος υποψήφιος, όπως εσείς, στους δυσαρεστημένους οπαδούς της ΝΔ;

«Είναι πράγματι αρκετοί. Δεν είναι δική μου άποψη, είναι το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες έβγαζαν ποσοστό μη αποφασισμένων ψηφοφόρων τόσο υψηλό που δεν έχουμε συναντήσει άλλη φορά. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ανήκουν σε εκείνους που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση στο παρελθόν και σήμερα είναι οργισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε. Και τους λέμε ότι η οργή τους είναι δίκαιη, αλλά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την οργή τους. Πρέπει να συστρατευθούν, πρέπει να δούμε μαζί τις λύσεις. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δεσμευθεί ο ίδιος προσωπικά, όπως και ολόκληρο το κόμμα, ότι θα δώσουμε τις λύσεις, όσο επώδυνες κι αν είναι».

– Ναι, αλλά τις θυσίες μόνο από τους πολίτες τις ζητάτε.

«Ο αγώνας είναι διπλός. Από τους πολίτες ζητάμε τη συμπαράστασή τους σε ένα πρόγραμμα πιστεύουμε δύσκολο αλλά αποτελεσματικό. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, και τα μαθήματά της έχει πάρει και τις παραλείψεις της έχει εντοπίσει και τα λάθη της ξέρει ποια είναι και θα τα διορθώσει. Μην αμφιβάλλετε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έρθει, θα είναι πιο αποτελεσματική, πολύ πιο καινοτόμος και πολύ πιο σίγουρη για όσα υπόσχεται. Δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη».

– Ακούμε πάρα πολύ συχνά από τα στόματα όλων των πολιτικών, από όλα τα κόμματα, τη φράση «πολιτική εντιμότητα». Θα θέλατε να μας πείτε πώς ορίζετε εσείς την πολιτική εντιμότητα;

«Ορίζω την πολιτική εντιμότητα με τρεις διαστάσεις. Η μία διάσταση είναι να λέω την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι. Γιατί το να λαϊκίζει κανείς, να γίνεται ευχάριστος λέγοντας ψέματα, δεν είναι έντιμο. Η δεύτερη είναι να υλοποιώ όσα υπόσχομαι. Αυτό έχει και ένα προηγούμενο, να μην υπόσχομαι πράγματα που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Και η τρίτη διάσταση είναι να προσπαθώ κατά τη διάρκεια αυτής της υλοποίησης να πετύχω την καλύτερη δυνατή μεθόδευση, τους καλύτερους δυνατούς όρους, ώστε αυτό να γίνει αποτελεσματικά, με χρήση των πόρων έντιμη και σωστή. Αυτό θεωρώ εγώ πολιτική εντιμότητα».

– Εχει πρόσθετα μειονεκτήματα το να πολιτεύεται κανείς σε μονοεδρική περιφέρεια;

«Σε όλες τις άλλες περιφέρειες, που εκλέγουν πάνω από έναν βουλευτή, τα κόμματα έχουν την ευκαιρία, ειδικότερα τα μεγάλα, να έχουν αντιπροσώπους και από τις δύο παρατάξεις ή και από τα μικρότερα κόμματα ακόμη. Στην Ευρυτανία θα εκλεγεί ένας βουλευτής, από ένα κόμμα, και θα πρέπει να είναι ο βουλευτής όλων των Ευρυτάνων. Δεν έχουμε στην Ευρυτανία την πολυτέλεια τού να έχουμε δύο εκπροσώπους στη Βουλή. Εναν έχουμε. Αν εκλεγώ, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την επομένη των εκλογών να είμαι ο βουλευτής όλων. Δεν είναι εύκολο να μπορέσει κανείς να συγκεράσει τις απόψεις περισσοτέρων κομμάτων σε ένα άτομο. Αν εκλεγώ θα κάνω ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν ώστε να μην είμαι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι ο βουλευτής της Ευρυτανίας».

– Στους νέους ψηφοφόρους τι έχετε να πείτε;

«Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει δύο παιδιά στην ηλικία των 19-20 χρόνων, τα οποία έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι: Κλείστε τα αφτιά σας στα εύκολα και όμορφα λόγια. Δεν πέρασε ποτέ τις εξετάσεις αδιάβαστος μαθητής. Δεν κέρδισε ποτέ στον αθλητισμό απροπόνητος αθλητής. Δεν πέτυχε ποτέ κανείς χωρίς προσπάθεια. Δώστε όλο σας τον εαυτό και όλα σας τα νιάτα σε αυτούς που πιστεύετε ότι σας λένε την αλήθεια».

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΧΙΩΤΗΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s