Μιλένα Αποστολάκη: «Μηδενική ανοχή στην αλαζονεία»

  • Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  • Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ, Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών είναι πρωταρχικός στόχος, προκειμένου να δρομολογηθούν κρίσιμες για την κοινωνική συνοχή πολιτικές του κόμματός της, σημειώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη.

Και προσθέτει ότι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί κοστουμιών «απηχεί την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια συλλογική προσπάθεια, καθώς επίσης και τη μηδενική ανοχή των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς».

  • Θεωρείτε ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ έχει κριθεί;

«Οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους κρίνονται στην κάλπη την ημέρα των εκλογών. Ασφαλώς πνέει ένας άνεμος αλλαγής και συγκροτείται ένα πλατύ κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα που εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται, όμως, μηδενικός εφησυχασμός, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια μέχρι την 4η Οκτωβρίου, προκειμένου το πλειοψηφικό ρεύμα αυτό να εκφραστεί σφραγίζοντας την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και την έναρξη μιας προσπάθειας ανασυγκρότησης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

  • Πώς κρίνετε τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τα κοστούμια που θα μείνουν στις ντουλάπες;

«Απηχεί την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια συλλογική προσπάθεια, καθώς επίσης και τη μηδενική ανοχή των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς. Το κυνήγι των αξιωμάτων και η επένδυση ατομικών και συχνά ιδιοτελών επιδιώξεων δεν αφορά τους πολίτες. Συνιστά δε έναν προκλητικό κώδικα συμπεριφοράς στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να διαμορφώνουν πολλές φορές, από τέτοια δείγματα γραφής, την αρνητική τους στάση απέναντι σε ένα συλλογικό πολιτικό εγχείρημα».

  • Η ασθένεια της εσωστρέφειας θεραπεύθηκε στο ΠΑΣΟΚ;

«Το ΠΑΣΟΚ είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τις ανάγκες της αποτελεί σήμερα ελπίδα για την έξοδο από την πολύπλευρη κρίση. Χτίζεται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έχουμε πλέον ένα μοναδικό στόχο: να πετύχουμε».

  • Τι κίνδυνοι ελλοχεύουν την επομένη των εκλογών στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;

«Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι βέβαιο ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και τα προβλήματα μεγάλα. Η τήρηση κατά γράμμα των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και των προεκλογικών μας εξαγγελιών είναι η ασφαλέστερη ασπίδα για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν».

  • Πώς κρίνετε τα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.;

«Από τη μία πλευρά έχουμε ένα ψηφοδέλτιο αναπαλαίωσης κομματικών στελεχών και από την άλλη πλευρά ένα φρέσκο ψηφοδέλτιο, ανοιχτό στην κοινωνία τού σήμερα, στις ανάγκες της και στις εκφράσεις της».

  • Θα λέγατε ναι στη μείωση του αριθμού των 300 της Βουλής;

«Δεν θα προέτασσα το ζήτημα του αριθμού των βουλευτών στην επιτακτική ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό μας σύστημα. Προέχουν τομές που θα διασφαλίζουν την αντιπροσωπευτικότητα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, που θα αναβαθμίζουν τον ρόλο του Κοινοβουλίου απέναντι στην εκτελεστική εξουσία, που θα εγγυώνται την επιστροφή της αξιοπιστίας της πολιτικής, καθώς και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου».

  • Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κρισιμότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα κυβέρνηση;

«Προϋπόθεση για μια σειρά προτεραιότητες και δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα η στήριξη του ΕΣΥ, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας. Κατά συνέπεια το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών είναι πρωταρχικός στόχος, προκειμένου να δρομολογηθούν κρίσιμες για την κοινωνική συνοχή πολιτικές μας».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s