Αρης Σπηλιωτόπουλος: Το κλίμα είναι αναστρέψιμο

  • Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ, Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009
  • Ενίσχυση της συσπείρωσης της Ν.Δ. βλέπει ο υπουργός Παιδείας και υποφήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Και επισημαίνει πως «το παιχνίδι είναι αναστρέψιμο».

  • Το κόμμα σας ζητάει την ψήφο του λαού για να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως λέει. Γιατί δεν τις έκανε τόσα χρόνια;

«Ζητούμε νωπή λαϊκή εντολή, όχι για να ξεκινήσουμε, αλλά για ολοκληρώσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο, την εξέλιξη του οποίου ανέκοψε με εξωθεσμικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ, εκβιάζοντας μια εξάμηνη προεκλογική περίοδο και θέτοντας σε κίνδυνο την πολιτική και κοινωνική ομαλότητα της χώρας. Από εκεί και πέρα, θα δεχθώ ότι κάποιες προσπάθειες της κυβέρνησης και λόγω των διαχρονικών παθογενειών της δημόσιας διοίκησης, αλλά και εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης, δεν προχώρησαν όσο γρήγορα θα έπρεπε. Ωστόσο, δεν μου ταιριάζουν οι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προώθησε σειρά μεταρρυθμίσεων και υλοποίησε τολμηρές, διαρθρωτικές πρωτοβουλίες, που νοικοκύρεψαν τα δημοσιονομικά και διατήρησαν τη χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης».

  • Υπάρχει περίπτωση ν’ αλλάξει η εικόνα που γνωρίζαμε όταν επιτρέπονταν οι δημοσκοπήσεις; Είναι δυνατόν σε λίγες ημέρες να καλυφθεί η διαφορά 6 και 7 μονάδων;

«Η εικόνα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις μέχρι πριν από μία εβδομάδα εμπεριείχε δύο σημαντικές παραμέτρους. Πρώτον την πολύ χαμηλή συσπείρωση της Ν.Δ. Δεύτερον τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου που, σε πολλές περιπτώσεις, έφτανε και ξεπερνούσε το 30%. Ως προς το πρώτο, από την προσωπική επαφή που έχω με τους φίλους της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών, διαπιστώνω μέρα με τη μέρα, τη σταδιακή ενίσχυση της συσπείρωσής μας. Οσον αφορά το δεύτερο, εκεί ακριβώς έγκειται ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, ώστε να πείσουμε τους πολίτες για την ορθότητα της στρατηγικής και την αποτελεσματικότητα του σχεδίου του Κώστα Καραμανλή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, απέναντι στις ασάφειες και τις αοριστίες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει “κρυφή ατζέντα” για την οικονομία. Πεποίθησή μου είναι ότι το κλίμα είναι αναστρέψιμο, το παιχνίδι γυρίζει, και οι Ελληνες πολίτες, μπροστά στην κάλπη, θα κρίνουν με υπευθυνότητα, αντιλαμβανόμενοι ότι ικανότερος κυβερνήτης για το πηδάλιο του σκάφους που λέγεται Ελλάδα είναι ο Κώστας Καραμανλής».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s