Τηλέμαχος Χυτήρης: «Προτείνουμε με ειλικρίνεια ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα»

  • ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει χωρίς παρωπίδες, με πνεύμα ευρύτερης συναίνεσης: Είναι δύο από τις διακηρύξεις τού υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών Τηλ. Χυτήρη, ο οποίος κρίνοντας το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή πιστεύει ότι «για τον ίδιο και την κυβέρνησή του δεν θα έχει να γράψει τίποτα η Ιστορία».

  • Πιστεύετε ότι το ντιμπέιτ θα επιδράσει στο αποτέλεσμα των εκλογών;

«Ο κόσμος έχει αποφασίσει. Το debate απλώς επιβεβαίωσε την απόφασή του. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι η ελπίδα για την επόμενη μέρα».

  • Ποια είναι η σημαντικότερη επισήμανση που ακούτε από τους πολίτες όλο αυτό το διάστημα;

«Οι πολίτες γνωρίζουν τα προβλήματα και τις υπάρχουσες δυσκολίες και απαιτούν μία προοδευτική κυβέρνηση που θα πολιτεύεται με εντιμότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

  • Ποιο λάθος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ φοβάστε περισσότερο στο δρόμο προς την επάνοδο στην εξουσία;

«Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Με σοβαρότητα και ειλικρίνεια προτείνουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Το κλίμα του αδιεξόδου που οδήγησε η διακυβέρνηση της Ν.Δ. την κοινωνία και κυρίως τους νέους μπορεί να ανατραπεί. Εχουμε τη θέληση και τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου και στις προσδοκίες του λαού».

  • Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι στη β’ εκλογική περιφέρεια δεν θα ξεπεράσουν το πλαφόν που βάζει ο νόμος στα προεκλογικά έξοδα;

«Πιστεύω ότι οι υποψήφιοι θα κινηθούν στο πλαίσιο του νόμου. Προσωπικά, όπως πάντα θα αρκεστώ στα απολύτως απαραίτητα και πολύ λιγότερα από τα όσα ο νόμος ορίζει».

  • Το «πού θα βρεθούν τα λεφτά», για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τη νέα κυβέρνηση. Δεν είναι λογική η δυσπιστία για τη δυνατότητα της νέας κυβέρνησης να σταθεί συνεπής προς τις υποσχέσεις της;

«Οταν παραλαμβάνεις άδεια ταμεία, ένα κράτος διαλυμένο και μια χώρα υπερχρεωμένη από την αλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., τα πράγματα είναι δύσκολα και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη. Η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, η αποφυγή κάθε σπατάλης, το νοικοκύρεμα και ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όλοι θα τηρούν και θα σέβονται, αποτελούν μια υγιή βάση για να εξοικονομηθούν πόροι. Εχουμε ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα, με στόχο την πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη διασφάλιση της εργασίας. Ετσι θα οδηγηθούμε στην ανάκαμψη και θα ξαναμπεί η χώρα σε σταθερή πορεία».

  • Τι θα συμβουλεύατε τον Γιώργο Παπανδρέου την πρώτη μέρα της ανάληψης πρωθυπουργικών καθηκόντων;

«Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και είναι έτοιμος να αναλάβει τη βαριά ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

  • Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο λάθος του Κ. Καραμανλή μετά το 2004;

«Δεν κυβέρνησε ποτέ. Οι κυβερνήσεις του κινήθηκαν με σπασμωδικούς αυτοσχεδιασμούς, με προφανή προχειρότητα και με πλήρη αναποτελεσματικότητα. Λυπάμαι, αλλά για τον ίδιο και την κυβέρνησή του δεν θα έχει να γράψει τίποτα η Ιστορία».

  • Βλέπετε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις, εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει αυτοδυναμία;

«Το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει ήδη διακηρύξει, θα κυβερνήσει χωρίς παρωπίδες, με πνεύμα ευρύτερης συναίνεσης, σεβασμού προς τους πολίτες και καλής πίστης προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η στάση αυτή είναι στάση ευθύνης που η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει». *

  • Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ, Ελευθεροτυπία, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s