Δημ.Παπαδημούλης: «Πρώτος στόχος η Βουλή»

Δημ.Παπαδημούλης: «Πρώτος στόχος η Βουλή»

Δημήτρης Παπαδημούλης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας
Την ισχυροποίηση της παρουσίας της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%, θέτει ως πρώτο στόχο ο κ. Παπαδημούλης, εκτιμώντας παράλληλα ότι η έκταση της ήττας της ΝΔ θα καθορίσει τις εξελίξεις.

  • Ποιο θεωρείτε το κεντρικό δίλημμα των εκλογών;

Στις 4 Οκτωβρίου το κεντρικό ζητούμενο είναι να φύγει όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και η πολιτική της. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη «κλειδώσει». Η παταγώδης αποτυχία της ΝΔ, αλλά και δικά μας πολιτικά λάθη και άστοχες ηγετικές συμπεριφορές φρόντισαν γι αυτό, ίσως περισσότερο και από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. Στις μέρες που απομένουν «παίζονται» δύο πράγματα: Η έκταση της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, που έχει εδραιωθεί λόγω μαζικών μετακινήσεων από τη ΝΔ. Να σιγουρέψει και να ισχυροποιηθεί η παρουσία της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%.

  • Γιατί ο Καραμανλής αποφάσισε εκλογές που θα τις χάσει;

Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε εκλογές, γιατί προτιμά μια βαριά ήττα τον Οκτώβριο από μια συντριβή την επόμενη άνοιξη. Παρά την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ, νιώθει το ΠΑΣΟΚ ανέτοιμο να κυβερνήσει και του πετάει την «καυτή πατάτα». Ο Καραμανλής επιδιώκει να μείνει. Η έκταση της ήττας της ΝΔ θα καθορίσει τις εξελίξεις.

  • Τι περιμένετε από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, στη διοίκηση, στο περιβάλλον, στο πολιτικό σύστημα. Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς ανέτοιμοι και απρόθυμοι γι αυτές. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά θα έχουμε επανάληψη με μικροπαραλλαγές των ίδιων δεξιόστροφων επιλογών που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Εκτός από το ποια κυβέρνηση θα έχουμε στις 5 Οκτωβρίου, που νομίζω ότι έχει κριθεί, έχει σημασία και ποια αντιπολίτευση θα έχουμε.

  • Από τα διψήφια ποσοστά στον αγώνα για να μπείτε στη Βουλή…

Μια Βουλή χωρίς τη φωνή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς θα είναι πλήγμα για τον πολιτικό πλουραλισμό, τον έλεγχο της εξουσίας και τον αγώνα για μια δικαιότερη και πιο δημοκρατική κοινωνία. Παρά τα όσα συνέβησαν στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, ένας κόσμος ολόκληρος αγωνίζεται για τη «φανέλα» της δικής μας Αριστεράς. Αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα ανθεκτικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα, με βαθιές ρίζες, παρόν και μέλλον. Αυτοί οι πολίτες απαιτούν να δώσουμε και να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη, χωρίς καμία επανάπαυση, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Και μετά τις εκλογές να δούμε με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά μυαλά τα πάντα από την αρχή, ώστε να διορθώσουμε και να αλλάξουμε όσα μας έβλαψαν.

  • Επειτα από πέντε γόνιμα χρόνια στην Ευρωβουλή διεκδικείτε την ψήφο στη Β Αθήνας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια προσπάθησα να εκπροσωπήσω επάξια στην Ευρωβουλή τον πολιτικό μου χώρο και όσους με έστειλαν εκεί με την ψήφο τους. Το ίδιο κάνω και τώρα ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αχανή Β’ Αθήνας.

Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 21/09/2009

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s