Δημ.Καρύδης: «Κάναμε κάθαρση και αυτοκριτική ως ΠΑΣΟΚ»

Δημ.Καρύδης: «Κάναμε κάθαρση και αυτοκριτική ως ΠΑΣΟΚ»
  • Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να πάει μπροστά με νέα πρόσωπα, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έκανε αυτοκριτική και κάθαρση τα χρόνια αυτά που ήταν στην αντιπολίτευση.

  • Το ρεύμα νίκης θα αποτυπωθεί στην κάλπη δίνοντας στο κόμμα σας αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Κάθε μέρα από τις επαφές που έχω, σε κάθε συνοικία του Πειραιά και των νησιών, το ίδιο μήνυμα παίρνω, τις προσδοκίες και την απαίτηση των πολιτών για μια νέα εθνική προσπάθεια, μια πορεία εθνικής ανάτασης που είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί η πολύπλευρη κρίση που βιώνει η χώρα. Αυτό το ρεύμα θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

  • Σε τι διαφέρει σήμερα το ΠΑΣΟΚ από τις δύο προηγούμενες αποτυχημένες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις;

Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αναγκαία αυτοκριτική και κάθαρση. Το σημαντικότερο όμως είναι το άνοιγμά του και η προσήλωσή του σε νέες ιδέες και αξίες, όπως η συμμετοχική δημοκρατία και οι ανοιχτές διαδικασίες και η ανάπτυξη δεσμών με την κοινωνία των πολιτών. Αυτό επισφραγίζεται με τον εμπλουτισμό του προγραμματικού λόγου του σε θέματα όπως το περιβάλλον, με πολύ καινοτόμο τρόπο, τον καθαρό προοδευτικό προγραμματικό λόγο στην οικονομία και σίγουρα στις πρωτοποριακές προτάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

  • Οι σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα, στις οποίες προχωρά ο Γ. Παπανδρέου, θα δώσουν ώθηση στο κόμμα;

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τα στελέχη του και την προσφορά τους, όμως είναι η ώρα να πάει στη νέα εποχή με νέο αίμα και ισχυρή ανανέωση. Πιστεύω ότι η ώθηση στο κόμμα δίνεται από τη δυναμική των πολιτών που το στηρίζουν κινούμενοι από τις προγραμματικές αρχές και τις ηθικές αξίες που συνιστούν το κοινό όραμα και προβάλλουν τα στελέχη τα μέλη και οι φίλοι. Σε αυτό το πλαίσιο καταγράφονται μόνο παρουσίες. Αυτό είναι το εχέγγυο για την επιτυχία ενός σημαντικού σίγουρα δύσκολου αλλά παράλληλα αναγκαίου πολιτικού εγχειρήματος.

  • Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας απέναντι στους Πειραιώτες ψηφοφόρους;

Σήμερα πιστεύω ότι θα πρέπει σε πρώτο χρόνο να μπουν σε φάση υλοποίησης σημαντικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου Πειραιά, η αποκατάσταση και ανάπλαση του χώρου της ΧΡΩΠΕΙ και η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, η διασφάλιση των πόρων για την λειτουργία και ολοκλήρωση των επεκτάσεων του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά το συντομότερο δυνατόν και η λειτουργική ένταξη του λιμανιού στον ιστό της πόλης. Επίσης, προβλήματα των νησιών που χρονίζουν όπως τα ζητήματα της ύδρευσης. Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

  • Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 22/09/2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s