Γρ.Αποστολάκος: «Ωρα να σβήσουμε τα λάθη που έγιναν»

Γρ.Αποστολάκος: «Ωρα να σβήσουμε τα λάθη που έγιναν»
  • ΓΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΔ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

«Να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξεκινήσουμε». Με αυτό το σύνθημα, ο Γρ. Αποστολάκος… οργώνει τη Λακωνία επιδιώκοντας να πείσει τους πολίτες του νομού να δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, η οποία, όπως λέει, δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

  • Οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν πεισθεί για την αναγκαιότητα των εκλογών εν μέσω της οικονομικής κρίσης;

Είναι αλήθεια ότι η βάση της ΝΔ υπέστη ένα σοκ με την προκήρυξη των εκλογών. Το κλίμα στην πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ ήταν κατά των πρόωρων εκλογών. Είμαι από εκείνους που πίστευαν ότι έπρεπε οι εκλογές να γίνουν αργότερα. Ο πρωθυπουργός όμως, που έχει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, αποφάσισε εκλογές με κριτήριο πάντοτε το εθνικό συμφέρον.

Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου και να ριχτούμε στη μάχη χωρίς ενδοιασμούς και αμφιβολίες. Και έτσι θα κερδίσουμε».

  • Τα λάθη που έγιναν στα πεντέμισι χρόνια αφορούν -κατά τη γνώμη σας- θέματα πολιτικών ή θέματα προσώπων;

Λάθη έγιναν και από πρόσωπα, αλλά και σε επίπεδο τακτικής. Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα, όχι μόνο σε συμπεριφορές. Δεν αντιμετωπίσαμε, κυρίως πολιτικά, το τεχνητό κλίμα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου, δεν αντιμετωπίσαμε επιθέσεις που προήλθαν από συγκεκριμένα κέντρα στα οποία είτε δεν κάναμε τα χατίρια είτε πιστέψαμε ότι δεν θα μπορούσαν να μας πλήξουν. Μπορούμε να τα σβήσουμε τα λάθη που έγιναν, μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και να δώσουμε νέα ελπίδα στους πολίτες. Μπορούμε να το πετύχουμε γιατί οι ιδέες μας αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

  • Στη Λακωνία, ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις;

Στη Λακωνία έχει υλοποιηθεί την τελευταία πενταετία ένα μεγάλο κυβερνητικό έργο. Δόθηκαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Ολοι οι Λάκωνες γνωρίζουν για τις τεράστιες επενδύσεις στην κατασκευή νέων κα αναβάθμιση των παλαιών οδικών υποδομών του νομού που αποτέλεσαν διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για πολλές τετραετίες. Ολοι οι Λάκωνες γνωρίζουν ότι ολοκληρώνεται το 2011 ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρων-Σπάρτης.

Συνεχίστηκε η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Σπάρτης, ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Σπάρτης-Μονεμβασιάς και η μελέτη για την κατασκευή του Ν.Α. άξονα Πελοποννήσου από το Λεωνίδιο έως τη Μονεμβασιά. Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι δεν εκκρεμούν προβλήματα τα οποία επιζητούν λύσεις. Ο αγώνας για μια καλύτερη Λακωνία δεν τελειώνει ποτέ».

  • Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, ΕΘΝΟΣ, 22/09/2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s