ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ: Συστράτευση όλων των νεοδημοκρατών στον αγώνα για τη νίκη στις εκλογές

  • Κύριε Μαυρομμάτη, πώς κρίνετε αυτές τις εκλογές, που σας βρίσκουν και υποψήφιο στην Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ.;

«Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφάσισε εκλογές σταθμίζοντας το εθνικό συμφέρον της χώρας μας και όχι την κάθε μικροπολιτική ισορροπία! Ως στρατιώτης της παράταξης της Ν.Δ., ταυτίζομαι απόλυτα με το δρόμο της υπευθυνότητας και όχι της ανευθυνότητας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Άρα, λοιπόν, για μένα, αυτές οι εκλογές θα πρέπει να μας βρουν όλους καλά προετοιμασμένους για μια σκληρή μάχη. Ήδη βιώνουμε -ευτυχώς με τις μικρότερες απώλειες- μια βαθιά κρίση οικονομικού χαρακτήρα. Η μάχη στις Βρυξέλλες, που αφορά όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο περιορισμός του υπέρογκου δημόσιου χρέους της Ελλάδας είναι επιβεβλημένος. Παρά την παράταση των δύο ετών που πήραμε πριν από λίγο διάστημα από τον Χοακίν Αλμούνια, τα πράγματα δυσκολεύουν. Άρα, μιλάμε για εκλογές που σίγουρα έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση και τους δείκτες της οικονομίας της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χρειάζεται νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και μάλιστα μετά από σχετική πίεση μετά τα όσα συνέβησαν με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και την επίσπευση των εκλογών. Κάτι για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τη δική μου υποψηφιότητα, νομίζω ότι η εμπειρία μου στην Ευρωβουλή έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή μου, από πλευράς του πρωθυπουργού, στο να είμαι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ.».

  • Θεωρείτε ότι επιλεχθήκατε για την Α΄ Αθηνών για τη μεταφορά της ευρωπαϊκής εμπειρίας σας στο Κοινοβούλιο;

«Σίγουρα όχι μόνο γι’ αυτό. Όπως σε μια ποδοσφαιρική ομάδα όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του κόουτς, εδώ αποφάσισε ο Κώστας Καραμανλής. Εγώ πάντα σέβομαι τις αποφάσεις του και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία του αγώνα της δικής μας ομάδας. Τώρα το σίγουρο είναι ότι παλεύουμε αρκετά στο Ευρωκοινοβούλιο για τους δείκτες της οικονομίας. Δώσαμε μια σκληρή μάχη και δίνουμε συνεχώς για τους δείκτες της οικονομίας μας, για τον περιορισμό του δημοσίου χρέους, για τη μείωση της κρατικής σπατάλης, αλλά και για επιμέρους θέματα όπως η διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, για την οποία και πετύχαμε τη μετατροπή των ευρώ σε χαρτονομίσματα και διάφορες άλλες σχετικές ερωτήσεις. Άρα οι εκλογές αυτή τη φορά θα έχουν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Με το ΠΑΣΟΚ να μοιράζει δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να μας λέει ξεκάθαρα από πού θα αντληθούν! Γι’ αυτό λέμε για πολιτική υπευθυνότητας και όχι ανευθυνότητας».

  • Μιας και μιλάμε για οικονομία, πιστεύετε ότι οι Βρυξέλλες πιέζουν για λιτότητα και όχι μόνο για δημοσιονομικές προσαρμογές;

«Ακούστε, οι Βρυξέλλες βάζουν τον άξονα της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη. Το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική αυτή είναι εσωτερικό θέμα κάθε χώρας. Εμείς εγγυόμαστε ότι η οικονομική μας πολιτική δεν θα έχει αυξήσεις φόρων σε μισθωτούς και επιχειρήσεις, είναι πια ξεκάθαρο αυτό και για να επιτύχουμε τους όρους και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μειώσουμε τη σπατάλη. Ακόμα και ο κ. Παπανδρέου άλλαξε πολλά από όσα είχε υποσχεθεί κατά το παρελθόν, όταν ερωτήθηκε πού θα βρει τόσα χρήματα, και τώρα μιλάει για φορολογία όλων των εισοδημάτων, μετοχών, υπεραξιών, ακόμα και για μεταφορά της φορολογίας των γονικών παροχών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και πολλά άλλα. Αρκεί να σας πω ότι τεχνοκράτες της αγοράς εκτιμούν ότι το συνολικό κόστος των μέτρων του κ. Παπανδρέου ανέρχεται σε 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ, κόστος αστρονομικό εάν διανοηθεί κανείς ότι φτάνει το 4,3% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας! Να γιατί μιλάμε όλοι στη Ν.Δ. για πολιτική υπευθυνότητας και όχι ανευθυνότητας!».

  • Πιστεύετε ότι τα πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν στην Ελλάδα σε σχέση με τα οικονομικά;

«Δεν είπαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Είπαμε ότι έχουμε δύο διαφορετικά οικονομικά προγράμματα, το δικό μας λέει τα πράγματα με το όνομά τους και του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, συνεχώς τα αλλάζει. Άλλωστε, το ευρωπαϊκό περιβάλλον, την ώρα αυτή που μιλάμε, στην οικονομία διαφαίνεται βελτιωμένο. Αρκεί να σας αναφέρω ότι η Κομισιόν θεωρεί ότι η ευρωζώνη εξέρχεται της ύφεσης, αν και διατηρούνται οι απαισιόδοξες προβλέψεις για το 2009. Με λίγα λόγια, με σωστή οικονομική πολιτική, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και θα αλλάξουν θετικά!».

  • Άρα, κ. Μαυρομμάτη, είστε σίγουρος ότι έχετε στα χέρια σας τη σωστή πολιτική. Πού το στηρίζετε αυτό;

«Όταν μιλάμε με αριθμούς πρέπει να είμαστε πάντα ακριβείς. Είναι κάτι το οποίο διδάχθηκα στο Ευρωκοινοβούλιο και σ’ αυτόν τον άξονα τοποθετούμαι και τώρα. Η Ν.Δ. έχει προσφέρει πολλά στην οικονομία. Μην ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. Δεν ήταν κάτι σπουδαίο; Πόσες φορές είχε επιχειρηθεί από το ΠΑΣΟΚ χωρίς αποτέλεσμα; Η συμμετοχή με την Deutche Telekom στον ΟΤΕ έφερε νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες και νέες τεχνολογίες. Η μείωση της ανεργίας, η στήριξη με το ΕΣΠΑ των επαγγελματιών και άλλα πολλά δεν μπορούν να μην καταγράφονται θετικά! Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί. Μιλά για επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του εμπορευματικού σταθμού στο λιμάνι του Πειραιά! Μόνο που δεν μας αναφέρει ποτέ το ΠΑΣΟΚ πώς θα γίνει η εξεύρεση εκατομμυρίων ευρώ για τις συγκεκριμένες εταιρείες! Μην ξεχνάμε ότι μόνο για την Ολυμπιακή επιβαρυνόταν με 1.000.000 ευρώ κάθε μέρα ο Ελληνας φορολογούμενος!

  • Τι διαφορετικό προτείνετε για την υποψηφιότητά σας στην Α΄ Αθηνών;

«Αν μιλάμε για την οικονομική πολιτική δεν υπάρχουν περιθώρια για πρωτοτυπίες. Μόνο εάν μειώσουμε τα ελλείμματα, εάν ενισχύσουμε τη ρευστότητα στην αγορά και αλλάξουμε θέματα εισπρακτικά, θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Άλλωστε, είναι θέματα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό. Τώρα, όσον αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, θα παλέψω όπως ήδη πάλεψα στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή για την επίτευξη των στόχων για ένα καλύτερο αύριο. Αύριο χωρίς υποθήκες για τις επόμενες γενιές! Θα προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Δίνω τη μάχη της Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. γνωρίζοντας τα προβλήματά της, αφού και ο ίδιος είμαι κάτοικος της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας». «Καλώ τους συμπολίτες μου στην Α΄ Αθηνών και σε όλη την Ελλάδα να παίξουν μπάλα με τη δική μας ομάδα και το σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη. Για ένα αγώνα τίμιο. Και μην ξεχνάμε ότι η νίκη είναι και ήταν πάντα ο βασικός μας στόχος. Και εξαρτάται από το γκολ του κάθε ψηφοφόρου-παίχτη στην κάλπη».

  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, 22/09/2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s