Μιλένα Αποστολάκη: «Το ΠΑΣΟΚ έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος»

  • Οι υποψήφιοι απαντούν

Το in.gr απευθύνει ερωτήσεις σε υποψηφίους που διεκδικούν την ψήφο μας στις 4 Οκτωβρίου. Η Μιλένα Αποστολάκη τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και πιο ώριμο και πιο σοφό ζητά ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να ανατρέψει τα μέτρα κοινωνικής ανισότητας που επέβαλε η ΝΔ.

  • Τι αποκομίσατε από τα πεντέμισι χρόνια, κατά τα οποία το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση;

«Στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησης της, η ΝΔ διακρίθηκε σε δύο τομείς: στην ατιμωρητί πρόκληση αλλεπάλληλων σκανδάλων από τα στελέχη της που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην καταβαράθρωση της οικονομίας μας και έπληξαν βάναυσα τον πολιτικό πολιτισμό μας και στη σταθερή προώθηση ευνοϊκών μέτρων για τους ολίγους προνομιούχους που είδαν τα προνόμια τους και τον πλούτο τους να αυξάνεται σκανδαλώδώς, σε αντίθεση με τις ασθενέστερες τάξεις που δοκιμαστηκαν σκληρά.

» Βιώσαμε τις επώδυνες συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ στο πορτοφόλι μας, στην δουλειά μας, στη διάλυση του κράτους, στην υπονόμευση των θεσμών, στη δραματική υποβάθμιση του κύρους της χώρας διεθνώς. Στο μόνο σημείο που η κυβέρνηση της ΝΔ επίδειξε ακαταπόνητη ενεργητικότητα ήταν στη συγκάλυψη.

» Το ΠΑΣΟΚ ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και με τη δέσμευση ότι θα αγωνισθεί σκληρά για να ανατρέψει τα μέτρα κοινωνικής ανισότητας της ΝΔ, για να στηρίξει τους κοινωνικά ασθενέστερους και να εξασφαλίσει την αναδιανομή του πλούτου, για να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και νοσοκομείο που καταρρέουν, για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία στην πολιτική, για να υπάρξει διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και για να αποκατασταθεί η αξιοκρατία χωρίς άλλες γαλάζιες συνεντεύξεις και πελατειακές σχέσεις».

  • Γιατί ο ψηφοφόρος να εμπιστευθεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου;

«Το ΠΑΣΟΚ πιο ώριμο και πιο σοφό ζητά ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών με τη σαφή δέσμευση ότι θα ανατρέψει τα μέτρα κοινωνικής ανισότητας της ΝΔ και θα αγωνισθεί για να εξασφαλίσει την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων, για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία στην πολιτική, για να υπάρξει διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και να αποκατασταθεί η αξιοκρατία χωρίς γαλάζιες συνεντεύξεις, για να επαναφέρει τη χώρα μας σε τροχιά προόδου και να αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος».

  • Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες της κ. Αποστολάκη, εάν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί στην εξουσία;

«O διαρκής μου αγώνας για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, καθώς και η αδιάλειπτη επαφή και επικοινωνία μου με τους πολίτες της περιφέρειάς μου με στόχο την αυθεντική και αδιαμεσολάβητη εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο».

  • Η διαφαινόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ έχει αμβλύνει τις διαφορές εντός του Κινήματος; Η εξουσία είναι ισχυρή συγκολλητική ουσία;

« Οι κοινές μας ιδέες, το κοινό μας πρόγραμμα, καθώς και οι ανάγκες του τόπου και των πολιτών είναι η ισχυρή συγκολλητική ουσία μέσα σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ. Όλοι στο ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμαστε με πάθος και μαχητικότητα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σημερινή φαύλη και αδιέξοδη πορεία της χώρας και να ξεκινήσει το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του τόπου. Η στόχευση είναι κοινή και η ενότητα σφυρηλατημένη».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s