ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: «Είναι η ώρα της μάχης, δεν υπάρχει ηττοπάθεια…»

Στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων δίνει βάρος για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα για τη ΝΔ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος στη Β Δ Αθηνών κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Με τη συνέντευξή του καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη ΝΔ, ανεξάρτητα αν στις ευρωεκλογές επέλεξαν ψήφο διαμαρτυρίας ή αποχή. «Τώρα έχουμε εθνικές εκλογές» λέει και κατηγορεί με σφοδρότητα το ΠαΣοΚ, αναφέροντας ότι παραπλανά, είναι ανεύθυνο και έχει νεφελώδες πρόγραμμα.

– Γιατί να εμπιστευτούν οι πολίτες τη ΝΔ, όταν το 2007 ψήφισαν με το ίδιο διακύβευμα και διαπίστωσαν ότι πολλές εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν;

«Διότι λησμονείτε όλοι ότι η κυβέρνηση ψηφίστηκε το 2007 και η θητεία της έληγε το 2011. Ολα αυτά που παρουσιάσαμε τα έχουμε ως πρόγραμμα, αρκετά έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ολοκληρώνονταν ως το 2011, οπότε και θα κρινόμασταν συνολικά. Παράλληλα παρουσιάσαμε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με την εκβιαστική στάση του το ΠαΣοΚ, δηλαδή την απόφασή του να προαναγγείλει τη βίαιη διακοπή της θητείας της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μας αφήνει περιθώρια να ολοκληρώσουμε το έργο μας ως το 2011. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ως σήμερα πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο, καθώς και ότι από το 2008 που άρχισε η κρίση ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες βοήθησαν την ελληνική οικονομία να αντέξει. Επομένως, το δίλημμα ήταν αν θα μπορούσε η παρούσα κυβέρνηση, μετά την εκβιαστική στάση του ΠαΣοΚ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συνεχίσει, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το έργο της, με δεδομένο το νοσηρό κλίμα και την κοινωνική ένταση που καλλιεργούσε το ΠαΣοΚ ή να ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ώστε να ολοκληρώσει το έργο αυτό. Οι πολίτες λοιπόν, αφού κρίνουν και συγκρίνουν, είμαι βέβαιος ότι θα μας εμπιστευθούν, διότι αποδεδειγμένα οι δικές μας πολιτικές έδωσαν λύσεις στα ως σήμερα σοβαρά προβλήματα».

– Είναι εφικτό να αντιστρέψετε το αρνητικό κλίμα;

«Φυσικά και αντιστρέφεται το κλίμα. Οι πολίτες είναι ώριμοι και εμείς επενδύουμε στην ωριμότητα των πολιτών. Πιστεύω ακράδαντα πως θα κρίνουν θετικά το έργο και τη στάση της ΝΔ. Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων πολιτών, στους οποίους και απευθυνόμαστε με το έργο μας και με το ολοκληρωμένο σχέδιό μας. Είμαι βέβαιος πως θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν την ψήφο της εμπιστοσύνης και όχι της διαμαρτυρίας. Θα επιλέξουν την ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και μια κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

– Πού θα κριθεί η έκβαση των εκλογών;

«Η ΝΔ δεν δίστασε ποτέ να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πρόταξε πάντα το συμφέρον του τόπου, αφήνοντας στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, η στάση του ΠαΣοΚ ήταν και είναι πολιτικά ανεύθυνη και απαράδεκτα αντιθεσμική. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι το κόμμα που δυναμίτισε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εμείς είπαμε και εξακολουθούμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το ΠαΣοΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανευθυνότητας. Ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του δεν διαθέτουν σχέδιο εξόδου από την κρίση. Επιδίδονται σε υποσχέσεις, τις οποίες καμία κυβέρνηση δεν μπορεί, τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να τηρήσει. Το συνολικό κόστος των υποσχέσεων που έδωσε ο κ. Παπανδρέου υπερβαίνει τα 10,3 δισ. ευρώ. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του σοσιαλιστή κ. Αλμούνια, η οποία έγινε μετά την παρουσίαση του νεφελώδους προγράμματος από τον κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Η ΕΕ διαπίστωσε πως ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα σχέδιο υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες το οποίο μπορεί να τινάξει όλα όσα έχουν γίνει στον αέρα. Είναι λοιπόν σαφές ότι ο κ. Παπανδρέου επιλέγει σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα να μιλά ανεύθυνα και να παραπλανά τους πολίτες. Οι πολίτες δεν θα του το επιτρέψουν».

– Στη βάση της ΝΔ υπάρχει ηττοπάθεια. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων ενίσχυσε την εσωστρέφεια. Ηταν δίκαιοι οι αποκλεισμοί;

«Δεν συμφωνώ με την άποψή σας. Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια ελήφθησαν. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Και τη μάχη αυτή τη δίνουν ήδη συντεταγμένα και με αυταπάρνηση τα στελέχη μας. Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή νικητές και με νωπή εντολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, να εφαρμοστεί το ολοκληρωμένο σχέδιό μας και να υπάρξει προοπτική για την Ελλάδα».

  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s