Θ. Πάγκαλος: Επίθεση κατά πάντων

«Πολλοί στο χώρο μας αγριεύτηκαν λες και πρόκειται ο κ. Καραμανλής να το αποδεχθεί» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην κριτική που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την πρόταση την οποία κατέθεσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μέσω της εκπομπής του στον City 99.5 στο πλαίσιο μιας πιθανής συναίνεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ιδιαίτερα σκληρός στην κριτική του ο κ. Πάγκαλος συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεστίαση του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα ότι «αν ο κ. Καραμανλής το πράξει ομολογώ θα με φέρει σε δύσκολη θέση. Δεν το βλέπω όμως. Ξέρετε τι είναι να έρθει αύριο Καραμανλής και να πει εκλογές το Μάρτη, να ψηφίσουμε προανακριτική και να παραιτηθούν ο Παυλόπουλος, ο Αλογοσκούφης και ο Χατζηγάκης; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και το καταλαβαίνετε πολύ καλά».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Φθιώτιδα υπογράμμισε με έμφαση ότι οι δηλώσεις του αυτές είχαν σαν στόχο να απαντήσουν στην επίκληση της συναίνεσης από την πλευρά του πρωθυπουργού και μάλιστα ανέλυσε τις τρεις προϋποθέσεις που τοποθέτησε και όπως είπε ο πολιτικός λόγος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο στον πυρήνα της παράταξης αλλά και στις παρυφές που θέτουν συνεχώς το θέμα της συναίνεσης.

«Το να λες συνεχώς ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν παπαγάλος είναι εύκολος τρόπος για να πάρεις ψήφους την τοπική, στην νομαρχιακή, στο συνέδριο του κόμματος» υπογράμμισε ο Θόδωρος Πάγκαλος σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο πολιτικός αγώνας γίνεται για τις παρυφές της παράταξης. Και πρέπει να απαντάς σε όλα τα επιχειρήματα που αγγίζουν αυτές τις παρυφές».

Παράλληλα ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική και σε στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τονίζοντας ότι «ήρθε η στιγμή για να καταλάβουμε ότι όσοι αμφισβητούσαν την ίδια την ύπαρξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όσοι έθεταν ζητήματα λειτουργίας, που δεν βοηθούσαν τη συγκροτημένη και συντεταγμένη πορεία προς τα μπρος, έκαναν λάθος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά απ’ αυτή τη δοκιμασία και παρά τα προβλήματα είναι παρόν είναι ανανεωμένο είναι έτοιμο να πάρει την εξουσία αύριο το πρωί».

Συγχρόνως το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκ νέου θέμα συγκρότησης του λαϊκού κινήματος προς νέες σύγχρονες κατευθύνσεις σημειώνοντας ότι «η οσμή της εξουσίας είναι ευχάριστη. Οι καλές δημοσκοπήσεις είναι ευχάριστες. Όμως είναι λάθος να συσπειρωθούμε γύρω απ’ αυτή την ιδέα της νίκης του ΠΑΣΟΚ» για να συμπληρώσει ότι «χρειάζεται νέα μέθοδος, ανάληψη ευθύνης, έλεγχος λαϊκός σε όλα τα επίπεδα, να τελειώσουμε γραφειοκρατίες, να τελειώσουν τα κατεστημένα συμφέροντα, ακόμη και αν δεν είναι ταξικά συμφέροντα, ας πούμε συντεχνιακά, τοπικιστικά αυτά πρέπει να τα ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ.» γιατί όπως διευκρίνισε με ιδιαίτερη έμφαση «οι κυβερνήσεις και οι εξουσίες δεν προχωρούν την κοινωνία μπροστά. Οι εξουσίες και οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται με τον καλύτερο ενδεχόμενα δυνατό τρόπο τα πράγματα αλλά ρήξη με τον εαυτό τους είναι ανίκανες να κάνουν. Ρήξεις με την εξουσία και την κυβέρνηση είναι δυνατόν να κάνει μόνο το λαϊκό κίνημα».

  • Οικονομία

Αντιφατική χαρακτήρισε ο κ. Πάγκαλος την ομιλία του υπουργού οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στη βουλή. «Κατάφερε μέσα σε μισή ώρα κάθε φράση του να είναι αντιφατική με την επόμενη. Λίγοι καταθέτουν ένα τέτοιο αριστούργημα.», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και πρόσθεσε ότι σε όλο τον κόσμο τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις φτάνουν μέχρι την πραγματική οικονομία, ενώ στη χώρα μας δεν έχουν καν ξεκινήσει. «Θέλω να ρωτήσω τον κ. Αλογοσκούφη αν μπορεί να μου πει το όνομα και τη διεύθυνση ενός Έλληνα πολίτη που έχει πάρει έστω ένα ευρώ» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για να συμπληρώσει με έμφαση «ξέρετε γιατί δεν έχει πάρει κανένας ούτε ένα ευρώ; Γιατί κανένας δεν θα πάρει 1 €; Γιατί μετά από πέντε χρόνια ΝεοΔημοκρατικής διαχείρισης το μαγαζί έκλεισε. Άδειασαν τα ταμεία εξαντλήθηκαν τα αποθεματικά και κανείς πια δεν μας δανείζει;».

Μάλιστα ο Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε ευθέως στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τον οποίο κατηγόρησε ότι επί τέσσερις μήνες ήταν θεατής των εξελίξεων.

«Τώρα που πέρασε το τετράμηνο και κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει στον τόπο αυτό, θέλω να καταθέσω τη συμπάθειά μου στον κ. Καραμανλή» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνέχισε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι ένας άνθρωπος που δεν βγαίνει έξω, δεν πάει σε νυχτερινά κέντρα, δεν κυκλοφορεί σε εστιατόρια δεν έχει παρέες. Επί τέσσερις μήνες κατάφερε να μην βλέπει τις ειδήσεις, να μη διαβάζει εφημερίδες, αυτά που κάθε βράδυ εμείς παρακολουθούσαμε και βλέπαμε, αυτός δεν τα είχε δει, δεν τα είχε ακούσει. Έβλεπε, λέει, dvd με την οικογένειά του. Είναι αξιέπαινος. Είναι καλός οικογενειάρχης, είναι ένας λάτρης του κινηματογράφου και νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να μπορέσει επιτέλους να αφοσιωθεί στην οικογένεια του στα παιδιά του, στα dvd του. Να γυρίσει δηλαδή σπίτι του».

  • Συνασπισμός

Ψευτοδιλήμματα, ανούσιες και περιττές συζητήσεις χαρακτήρισε, εξάλλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος το διάλογο που, γίνεται με αναφορά πάντα στην αυτοδυναμία. «Πρέπει να μιλάς με τον τρόπο που να μη σε κάνει να χάνεις την επαφή με το λαϊκό αίσθημα» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «αισθάνομαι μια άνεση, γιατί τώρα πράγματι μπορούμε να μιλάμε για αυτοδυναμία». Μάλιστα, με αφορμή τα συμπεράσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι «έχουμε δικαίωμα πλέον να μιλάμε για αυτοδυναμία. Τόσο καιρό ήταν υπερβολικό?».

Παράλληλα κατέθεσε την πρότασή του για μεγαλύτερες δυνατές συμμαχίες όχι όμως με πρόσωπα και ηγετικές μονάδες, όπως είπε, αλλά με πολιτικούς χώρους αφήνοντας αιχμές και για την ηγεσία του Συνασπισμού και τη στάση του στις τελευταίες μαθητικές διαδηλώσεις.

«Όταν λέμε ότι υπάρχει μια δυνατότητα κοινής πορείας με το Συνασπισμό εννοούμε το χώρο του Συνασπισμού δεν εννοούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Αλαβάνο. Εξάλλου, θα πρέπει να τους βρούμε, να τους πείσουμε να βγάλουν τα κοντά παντελονάκια, να τους πείσουμε ότι δεν είναι μαθητές, ότι πλέον τελειώσαμε με τις μαθητικές διαδηλώσεις και άλλα τέτοια?» είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ αναφερόμενος στις πιθανές συνεργασίες με το Συνασπισμό διευκρίνισε ότι «ο χώρος όμως αυτός υπάρχει. Ο χώρος όμως αυτός είναι κοντά μας. Έχουμε πρόσβαση σ’ αυτό το χώρο, όπως έχουν και αυτοί πρόσβασης στο δικό μας χώρο. Πρέπει αυτές οι σχέσεις που υπάρχουν να τις κάνουμε σχέσεις σημαντικές σχέσεις δημιουργικές σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα στο συνδικαλισμό την αυτοδιοίκηση σε όλα αλλά και στην πολιτική κεντρική σκηνή αν αυτό μπορεί να γίνει αν δεν μπορεί να γίνει θα προχωρήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις»

[ΑΠΕ – ΜΠΕ, Κυριακή, 21.12.08]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s